Ξέρουμε πως να φροντίζουμε τα κοσμήματά μας;

Όλα μας τα κοσμήματα είναι μοναδικά και, όπως κάθε τι πολύτιμο, χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα για να μην αφήσει ο χρόνος τα σημάδια του και να διατηρηθούν για μια ζωή! 

Πώς όμως πρέπει φροντίζουμε τα κοσμήματά μας; Σίγουρα μας έχει συμβεί κάποιο κόσμημα να έχει χάσει την λάμψη του, ακόμη κι αν είναι κλεισμένο στο κουτί και αφόρετο για πολύ καιρό ή έχουμε απογοητευτεί από την ποιότητά του, βλέποντάς το να μαυρίζει. 

Πολλές φορές λοιπόν δεν φταίει το κόσμημα ή ο κοσμηματοπώλης για την κατάληξη αυτή, αλλά η δική μας λανθασμένη φροντίδα προς τα κοσμήματά μας.

Σας έχουμε μερικές συμβουλές για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε:

Δεν κοιμόμαστε με τα κοσμήματάμας που είναι δεμένα με ατσαλόσυρμα, έχουν ακατέργαστες  πέτρες και πέτρες που προεξέχουν γιατί μπορεί να στραβωσουν ή και να σπάσουν.

Αν ιδρώσετε, πριν το φυλάξετε, ξεπλύνετε με νερό.

Αφαιρούμε τα κοσμήματα από πάνω μας όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε καλλυντικά, λακ, κρέμες χεριών ακόμη και το άρωμά μας, ώστε να διατηρήσουμε την λάμψη τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όταν δεν φοράμε τα κοσμήματα μας τα φυλάσσουμε επιμελώς σε χωριστά κουτάκια. Δεν τα τοποθετούμε ποτέ μέσα σε κασετίνες το ένα πάνω στο άλλο διότι θα δημιουργηθούν σημάδια και γρατσουνιές στις πολύτιμες πέτρες, τα μαργαριτάρια και τα μέταλλα.

Δεν φοράμε ποτέ όταν μαγειρεύουμε κοσμήματα με οργανικές πέτρες, όπως κοράλλι-κεχριμπάρι-τουρκουάζ και μαργαριτάρι, καθώς επίσης και ακατέργαστες ορυκτές πέτρες διότι ο ατμός εισχωρεί στην πορώδη επιφάνειά τους.

Δε φοράμε ποτέ κοσμήματα με ορυκτές πέτρες όταν καθαρίζουμε το σπίτι και ειδικά το μπάνιο, λόγω χημικών που μπορεί να περιέχουν διάφορα απορρυπαντικά.

Για να ξεμπερδέψουμε αλυσίδες που έχουν μπερδευτεί μεταξύ τους χρησιμοποιούμε λίγη πούδρα.

Θυμάμαι: Τα κοσμήματα τα φοράμε τελευταία και τα βγάζουμε πρώτα!

 

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Για να καθαρίσουμε μόνοι μας τα κοσμήματα μας, χρειαζόμαστε μόνο ζεστό νερό με υγρό σαπούνι πιάτων. Καθαρίζουμε το κόσμημα χρησιμοποιώντας ένα μαλακό βουρτσάκι και έπειτα με ένα μαλακό πανί το στεγνώνουμε. 
Τα μαργαριταρένια κολιέ ή βραχιόλια τα ξεπλένουμε μόνο με νερό και το αφήνουμε σε ένα πανάκι να στεγνώσουν.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ!Το ύφασμα και το βουρτσάκι που χρησιμοποιούμε πρέπει να είναι πολύ μαλακά, γιατί ένα σκληρό ύφασμα μπορεί να γρατσουνίσει το κόσμημά μας.

Είμαστε πάντα στην διάθεση σας...να σας δείξουμε και να επιμεληθούμε την φροντίδα των κοσμημάτων σας. 

Αξιολογήστε πρώτος!


Προσθήκη στα Αγαπημένα

08 Φεβ 2017


Από KARANTAKOS JEWELRY
Share & Bookmarking
Διαφήμιση