Οι μονώσεις δίνουν τη λύση στο πρόβλημα της υγρασίας

Σοβαρό πρόβλημα για μια οικία αποτελεί το θέμα της υγρασίας και η αντιαισθητική μούχλα που δημιουργείται στους τοίχους και τα ταβάνια. Το ζήτημα αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με τη μόνωση της ταράτσας, η οποία εκτός από τη βελτίωση της υγιεινής του χώρου θα σας εξασφαλίσει και σημαντικά οφέλη από άποψη οικονομίας κι αυτό διότι θα περιοριστούν οι διαρροές θερμότητας. Παράλληλα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η μονωμένη ταράτσα δυσκολεύει την μεταφορά θερμότητας του εξωτερικού περιβάλλοντος στο εσωτερικό του σπιτιού. 

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δούμε πως οι μονώσεις ταρατσών αυξάνουν την αξία ενός ακινήτου, περιορίζοντας παράλληλα τις σπατάλες για τη θέρμανση και την ψύξη. Λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά δεδομένα και την ύφεση που γνωρίζει ο χώρος της οικοδομής το ενδιαφέρον των επαγγελματιών έχει στραφεί προς την αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων κτισμάτων. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στα ορυκτά καύσιμα αλλά και το ηλεκτρικό ρεύμα έχει στενέψει τα όρια του οικογενειακού προϋπολογισμού, κάνοντας αναγκαία την εξεύρεση οικονομικότερων λύσεων. Όλα αυτά λοιπόν έχουν οδηγήσει τους ιδιοκτήτες στην αναζήτηση οικονομικών λύσεων για την ανακαίνιση του ακινήτου τους, με απώτερο σκοπό τον περιορισμό των δαπανών για θέρμανση και ψύξη.

μονωσεις ταρατσων με τις καλυτερες προδιαγραφες

 

Οι μονώσεις αποτελούν κύριο μέρος μιας ανακαίνισης, καθώς μειώνουν κατά πολύ την κατανάλωση ενέργειας, αποφέροντας σημαντικά οικονομικά οφέλη. Όπως είναι γνωστό, οι μεγαλύτερες διαρροές θερμότητας πραγματοποιούνται από το χώρο της ταράτσας, διαρροές που περιορίζονται χάρη στις μονώσεις ταρατσών. 

 

Οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα ώστε να φτάσει τα ευρωπαϊκά πρότυπα είναι πολλές. Οι απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής θέλουν κτίρια ενεργειακά αναβαθμισμένα με τη μικρότερη δυνατή απώλεια θερμικής ενέργειας. Για την ορθή πραγματοποίηση μιας μόνωσης απαραίτητη κρίνεται η μελέτη του χώρου από κάποιον πεπειραμένο τεχνίτη και η πιστή ακολουθία των συμβουλών και οδηγιών του. Ωστόσο εάν επιθυμεί κάποιος για μεγαλύτερη οικονομία να πραγματοποιήσει ο ίδιος τη μόνωση της ταράτσας του και εφόσον βέβαια είναι ικανός για κάτι τέτοιο μπορεί να το κάνει αγοράζοντας τα κατάλληλα μονωτικά υλικά. 

 

Όπως είναι λοιπόν φανερό, η μόνωση της ταράτσας θα σας προσφέρει ένα υγιεινό περιβάλλον απαλλαγμένο από υγρασία και μύκητες,  κάνοντας καλύτερη την ποιότητα ζωής της οικογένειας σας. Βέβαια εκτός από αυτό, η αξία του ακινήτου σας θα αυξηθεί και σε περίπτωση πώλησης ή ενοικίασης του θα επιτύχετε μια καλύτερη τιμή. Αν αναλογιστεί λοιπόν κανείς τα οφέλη που θα αποκτήσει τότε, ίσως αξίζει να επενδύσει σοβαρά στη μόνωση της ταράτσας.  

 

Και στην περίπτωση των μονώσεων δεν θα πρέπει να επιλέξετε με μοναδικό κριτήριο τη χαμηλή τιμή, αλλά προπάντων θα πρέπει να σας ενδιαφέρει η ποιότητα της κατασκευής. Μια έρευνα αγοράς είναι απαραίτητη για να λάβετε πληροφορίες για τα κατάλληλα μονωτικά υλικά, τα βήματα που πρέπει να γίνουν, αλλά και να έρθετε σε επαφή με το τεχνικό προσωπικό που θα πραγματοποιήσει την μόνωση. 

Κριτικές

1 Κριτική
ενημερωτικο

πληροφοριες και ενημερωση για την σωστη λειτουργια των κτιριων

Μαρτίου 2017

Βρήκατε αυτή την κριτική χρήσιμη?

0

12 Μαρ 2017


Από Μάριος Μητσόγλου
Share & Bookmarking
Διαφήμιση