Κριθαρότο με καραβίδες

Υλικά:

1 κιλό καραβίδα

Ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι

Λευκό κρασί

300 – 500γρ. Κριθαράκι μέτριο

Αλάτι

Πιπέρι

Παρμεζάνα τριμμένη (προεραιτικά)

Εκτέλεση:

Ζωμός

Πλένουμε τις καραβίδες και τις βράζουμε ολόκληρες για 3 λεπτά, ώστε να πάρουμε το ζουμί τους. Σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό.

Κριθαρότο

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κριθαράκι και αλατοπιπερώνουμε ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τον ανάλογο ζωμό.

Μέχρι να γίνει το κριθαράκι μας ξεχωρίζουμε τα σώματα της καραβίδας και τα ρίχνουμε στο κριθαρότο, εφόσον βράζει.

 

Μικρά μυστικά:

- Τις καραβίδες δεν τις καθαρίζουμε. Δεν έχουν εντεράκι και περιττά στο κεφάλι.

- Το άρωμα της καραβίδας είναι μοναδικό και δεν χρειάζονται μπαχαρικά για να το επισκιάσουν.

 

Στα ιχθυοπωλεία μας θα βρείτε καραβίδες φρέσκες και κατεψυγμένες.

 

Καλή σας όρεξη!!!

Αναστασία Μόλά

Ιχθυοπωλεία ''Το καβούρι''

Αξιολογήστε πρώτος!


Προσθήκη στα Αγαπημένα

06 Μαρ 2017


Από ΤΟ ΚΑΒΟΥΡΙ
Share & Bookmarking
Διαφήμιση