Στεγνό καθάρισμα, για όταν πρέπει αλλά δεν κάνει (ή δεν αντέχετε) να πλυθεί!

Πεντακάθαροι και στεγνοί τετράποδοι, χωρίς νερό και σαπουνάδα.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να προτιμήσουμε το στεγνό καθάρισμα από μια καλή σαπουνάδα. Για παράδειγμα, το μπάνιο δεν ενδείκνυται σε νεογέννητα σκυλάκια και γατάκια ή σε πρόσφατα εμβολιασμένα ή χειρουργημένα ζωά ή σε γάτες που μισούν το νερό καθώς και κοντά σε εφαρμογή spot on ή σπρέι για απώθηση εξωπαράσιτων (αναγράφεται στην κάθε συσκευασία πόσες μέρες πριν ή μετά δεν πρέπει το ζώο να κάνει μπάνιο). Να ξεκαθαρίσουμε επίσης ότι το πολύ τακτικό πλύσιμο δεν ενδείκνυται – μία φορά το μήνα αρκεί. Αν λοιπόν λερωθούν όταν όταν το μπάνιο πρέπει να αποφευχθεί τί κάνουμε;

Ακολουθούν κάποιες λύσεις «στεγνού καθαρίσµατος», που θα βοηθήσουν και εμάς και αυτούς. Τα περισσότερα προϊόντα υπάρχουν και για γάτες.

Στο μεταξύ, δεν αμελούμε να χτενίζουμε τα κατοικίδιά µας σε καθημερινή βάση -χειμώνα καλοκαίρι- και δεν αναβάλλουμε το προγραμματισμένο πλύσιμο, µε προφάσεις του τύπου «ο καιρός είναι άσχημος» ή «μπορεί να βρέξει».

Προϊόντα σε μορφή σπρέι

Ψεκάζουµε απευθείας στο τρίχωμα ή σε κάποιο νωπό πανάκι. Κάνουμε μασάζ στο τρίχωμα, βουρτσίζοντάς το, και στεγνώνουμε µε το πιστολάκι. Ξαναβουρτσίζουµε για να απομακρύνουμε τα υπολείμματα του προϊόντος μαζί µε τη βρωμιά. Για τα πατουσάκια, μετά τη βόλτα, το χρησιμοποιούμε ψεκάζοντας σε νωπό πανάκι.

Υγρά µαντιλάκια

Εμποτισμένα µε καθαριστικό προϊόν (όπως τα µωροµάντιλα), αλλά µε διαφορετικό pH, για να ταιριάζει µε εκείνο των ζώων. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε είτε τοπικά είτε σε όλο το σώμα για φρεσκάρισμα. Μετά τη χρήση δεν χρειάζεται στέγνωμα.

Καθαριστικός αφρός

Μοιάζει µε τη μέθοδο του σπρέι. Απλώνουμε απευθείας στο τρίχωμα και βουρτσίζουμε. Αν έχουμε μουσκέψει αρκετά το ζώο, το στεγνώνουμε µε το πιστολάκι. Ξαναχτενίζουµε για να απομακρύνουμε τα υπολείμματα και τη βρωμιά.

 

 

Καθαριστική πούδρα

 

Ιδανική για µακρύτριχα ζώα και ιδιαίτερα αυτά µε πρόβλημα λιπαρότητας. Ρίχνουμε ομοιόμορφα, «πασπαλίζοντας» στο τρίχωμα, και χτενίζουμε. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνουμε τη βρωμιά που «κολλάει» στην πούδρα και ταυτόχρονα δίνουμε στο τρίχωμα όγκο χωρίς λιπαρότητα. ∆εν το χρησιμοποιούμε σε βρεγμένο τρίχωμα.


Αξιολογήστε πρώτος!


Προσθήκη στα Αγαπημένα

29 Σεπ 2016


Share & Bookmarking
Διαφήμιση