Πως καθαρίζουμε εύκολα τις τρίχες που αφήνουν τα κατοικίδια

Τα κατοικίδια ζώα είναι μία πραγματικά εξαιρετική συντροφιά αλλά είναι αναπόφευκτο ν' αφήνουν πίσω τους τρίχες που θα πρέπει να μαζεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για λόγους καθαριότητας αλλά και υγιεινής. Τρεις είναι οι βασικοί τρόποι για να καθαρίζουμε τις τρίχες των τετράποδων φίλων μας:

1. Αυτοκόλλητο ρολό καθαρισμού.

Αυτό που χρησιμοποιούμε για να βγάλουμε και το χνούδι από τα ρούχα. Είναι εύκολο στη χρήση,απλά επειδή η ποσότητα που θα έχουμε να μαζέψουμε δεν θα είναι μικρή θα χρειαζόμαστε πιθανότατα συχνές αλλαγές της αυτοκόλλητης ταινίας. Παραπλήσια λειτουργία δε με το αυτοκόλλητο ρολό καθαρισμού έχουν και κάποιες βούρτσες καθαρισμού που είναι διαθέσιμες στο εμπόριο και είναι ειδικές για να μαζεύουν χνούδι και τρίχες.

2. Αποχνουδωτής.

Πρόκειται για το γνωστό μηχάνημα που μαζεύει πολύ αποτελεσματικά το χνούδι και τις τρίχες από τα ρούχα, τα έπιπλα και τα χαλιά και είναι διαθέσιμο στην αγορά σε διάφορες μάρκες και τύπους. Είναι σχετικά οικονομικό στην αγορά του, μικρό σε διαστάσεις και εύχρηστο στην καθημερινότητα του σπιτιού.

3. Ηλεκτρικές σκούπες.

Τέλος εδώ μιλάμε φυσικά για μία πολύ ακριβότερη λύση που όμως από την άλλη πλευρά είναι και η αποτελεσματικότερη δυνατή καθώς όταν έχουμε μόνιμα ένα σκυλάκι ή μία γάτα στο σπίτι είναι φυσικό να έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε σταθερή βάση και το πρόβλημα με τις τρίχες σε χαλιά κι έπιπλα. 

Πηγή: www.praktikesidees.gr

Αξιολογήστε πρώτος!


Προσθήκη στα Αγαπημένα

21 Νοε 2016


Share & Bookmarking
Διαφήμιση